Graduation



Salam Alaik

Dah lama tak membuang masa menulis sesuatu di blog untuk tatapan nafsu serakah yang jahat nie.. Hari ini merupakan hari ke-5 aku MC.. conjunctivitis.. walaupun sangat tak selesa, tapi aku tahu ia merupakan kafarah terhadap dosa2 yang aku buat serta kelalaian aku dalam mengingatiNya sejak aku bekerja nie.. solat awal waktu tu hanya istiqamah certain2 waktu je.. kalau zohor and asar tue, sangat2 bertuah seandainya dapat solat awal waktu secara berjemaah dan di tempat azan dilaungkan... berjemaah tu alhamdulillah coz kat hospital nie sentiasa je ada visitor dan jugak doktor2 laen yg solat lewat(sama mcm aku), so aku tarek je tangan mana2 org aku nampak utk solat jemaah sekali..

2 minggu lepas aku convo.. so entry kali ni just nak tunjuk gambar convo.. tak de apa sgt pun konvo nie actually.. sekali aku terbaca artikel yg mengatakan konvokesyen nie meniru upacara graduasi paderi2 kristian yang baru 'qualified' untuk dengar testimoni2 dan pengakuan2 dosa orang2 awam mereka... jubahnya, topinya(mortar board), sijil nye.. amat mirip sekali..wallahua'lam tak tahu kesahihannya.. tp mak ayah aku nak sgt tengok anak laki depa nie konvo, so ikram lah mereka sikit..





Entah sape ntah si ghani kacau .. x habis2...

With future ortho spcialist.. (sub-specialty- Sport Injury)..kekekeke



Muka ghani paling meng'ghairah'kan..





With rizal (Man of The Day).. thankz rizal..



Sorry ler.. xde bunga2 nih..



Gaya meng'gatal'..



Gaya 'skema'..



Gaya tahan berak..


Dan kepada sahabat2 satu batch yang akan ambil pro 30/10 nie, semoga berjaya dan doakan mereka berjaya.. dunia dan akhirat...



No comments:

Post a Comment